Un bilet la loterie


Pasiunea pentru întorsăturile neobișnuite ale vieții în toate formele ei a creat, printr-un proces în care imaginația s-a luat la joacă cu rațiunea, jocurile de noroc. Până la un anumit punct pot înțelege euforia jucătorilor, însă în cazul meu zeița lucrurilor practice a declarat că șansele sunt prea mici pentru a merita efortul. Și, cum totul a fost calculat, ai mai multe șanse să te trezești cu vizita neoportuna a unui pian care se pregătește să aterizeze în capul tău(cu toate numerele norocoase ce-l orbitează) decât să te întâlnești cu doamna Oșansăîntrunmilion și să câștigi.

Agențiile loto din țară sunt, de cele mai multe ori, spații total lipsite de inspirație și umor. Până la urmă urmei este mult mai important să faci oamenii să-ți dea bani, nu interesează pe nimeni amenajarea spațiilor într-un mod atractiv. Dacă agențiile spaniole de loto nu le depășesc cu foarte mult în inspirație, cu siguranță numărul de jucători este cu mult mai mare și, în mod sigur, și numărul de locuri de unde poți juca.

Am ratat să participăm la loterie pe 11/11 cu bilet de la El Gato Negro(Motanul Negru), dar pot să mă pregătesc pentru ultima șansa pe 12/12, deși nu pot călători în timp să joc la loterie pe 12 decembrie 1212.

Ca la orice final de an, premiile pentru loterie tind să fie mai mari. Ceea ce este absolut surprinzător în Spania este că numărul de bilete cumpărate la comun este mult mai mare decât în România. Fiecare bar care are clientelă numeroasă și/sau regulată își afișează numărul de loto cu care participă și la care poți să te înscrii pentru a participă la tragere. Chiar și anumite instituții și companii au numere de loto la care angajații plătesc părți egale sau pe baza principiului “primul venit, primul servit”. Unele au dezvoltat chiar o anumită tradiție a numărului de loterie de-a lungul anilor. Clipul tv pentru promovarea acestei trageri speciale este extrem de bine realizat:

Este nemaipomenit că oamenii reusesc să se lege de un lucru atât lipsit de substanță pentru a face ceva împreună, că reușesc să dea bani pentru o cauză comună, să spere în niște numere pe care nici măcar nu le-au ales ei(sau tocmai de aia) și să facă totul să strălucească în mod minunat.

PS. Da, și noi participăm la loterie pe un astfel de bilet. Și în mod sigur aștept să câștig mai mult decât aștept ploaia de piane.


Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.