Prilej de beutura


Cine a zis ca-n Irlanda ploua in fiecare zi n-a fost chiar departe de adevar. Nu chiar in fiecare zi, dar macar o zi sau o ora pe saptamana tot ploua. Si, in cele aproape sase luni de cand sunt aici, cred ca doar vreo doua-trei zile au fost de ploaie serioasa, de aia de sa nu dai un caine afara. In rest, ploua ca sa nu dezamageasca turistii.

Ma amuza ca foarte des ploua cu soare. Si, daca la romani exista zicala “Ploua cu soare, azi e zi de sarbatoare”, nu ma indoiesc ca si localnicii or avea si ei vreo zicala asemanatoare.

De aici tragem doua concluzii:
– ploua cu soare, adicalea e sarbatoare si e bun prilej de baut;
– ploua, asa ca e o vreme buna de stat in casa, de numarat banii sau de facut copii. Ori de baut. Ca daca n-ai asa de multi bani incat sa stai sa-i numeri inseamna ca nu-ti poti permite sa ai copii. Dar ai bani de-o bere!

Daca ar fi sa compar numarul de bauturi noi incercate si care n-au incantat in scurtul timp de cand suntem aici, as zice ca am ajuns intr-un loc plin de tentatii si arome, un parc plin de distractii si placeri vinovate pentru papilele gustative.

Raioanele cu bautura sunt impresionante. Si bine aprovizionate. Cu vinuri selectionate pe placul localnicilor, dar care se potrivesc bine si gusturilor noastre. Cu zeci de tipuri de bere, din care macar un sfert sunt artizanale. Si cateva varietati de cidru. Si bere cu/din ghimbir (printre preferatele noastre). Ca sa nu mai vorbesc de bauturile usor acidulate, de spumante sau de spirtoase (brandy, cognac…).

Daca nu-ti place Irlanda pentru vremea ei, trebuie macar sa-ti placa ceea ce-ti ofera: bere buna, roscate frumoase, muzica de sa nu poti sta locului, mancare plina de arome si mereu un aer proaspat, dat de toata verdeata spalata de ploaie. Ca doar nu in zadar vorbim de Insula de Emerald!

, , ,

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.