Alarma…de la radio


bufnita

Pana mai anul trecut nu am avut prilejul de a avea de a face cu alarmele de incendiu. Dar de cand ne-am mutat intr-o casa noua am descoperit ca nu exista un sunet mai enervant pentru mine.

Faci paine prajita? Doamne fereste sa nu ai geamurile deschise, hota pornita sau ambele! Pentru ca imediat ce afurisenia prinde cea mai mica adiere de fum incepe sa tipe. Si ce interesant si armonios devine totul cand perechea ta de viata isi gaseste taman cand ai teminat de prajit painea si tot fumul e in aer sa vina sa te ajute. O minunatie!

Acum am scapat temporar de ea. Asta doar pentru ca i s-a terminat bateria… Sau cel putin asa credem… Pentru ca fara pic de fum, cu usile si geamurile deschise de mai bine de o ora, ne-am trezit cu o avertizare de…ceva… din 30 in 30 de secunde. Am schimbat bateria, am reconectat-o si rezultatul a fost acelasi.

Am mai deschis un geam in speranta ca mai mult aer proaspat ii face bine ei(sau noua) si am apelat la Mesterul Gooogle. Asa am aflat ca poate trebuie sa o lasam sa-si tipe avertizarea de fum ca sa se reseteze. Ti-ai gasit! Dupa doua sau trei incercari de genul asta, timp in care nervii mei s-au intins la maxim (am spus cat de mult iubesc zgomotul ala?), plus ca ne-am aeresit asa de bine ca am avut nevoie de o haina in plus pe noi, am renuntat. Nu stiu daca vecinii au iesit pur si simplu la plimbare sau se gandeau sa cheme pompierii intre timp, dar in mod sigur e o situatie stresanta.

Cum am rezolvat situatia? Nu am rezolvat-o. Alarma e in sertar, cu bateria noua langa ea. Si trebuie sa o conectam din nou inainte de o vizita a proprietarului( sau a agentiei de asigurari). Pentru ca nu se merita sa platim penalizari sau sa pierdem asigurarea pe locuinta. Trebuie doar sa-mi gasesc curajul sa suport din nou cel mai iritant sunet pentru mine sau sa plec de acasa cu totul si sa-mi las sotiorul sa se descurce.

In dimineata asta am avut aproape un soc cand am auzit din nou acel sunet. Nu chiar la fel de enervant, dar pe aproape. Ca sa-mi dau seama ca e o reclama la o companie de asigurari care apeleaza si la un sistem de vecini-prieteni care au cheia de la casa ta si care te suna atunci cand iti porneste alarma de incendiu sau de intrusi in casa.

Pentru ca, nu-i asa, nu-i destul ca ti-a pornit alarma in timp ce tocmai ti-ai ars painea si te grabesti sa manaci ca sa iesi din casa, acum trebuie sa mai raspunzi si la telefon ca sa te scuzi ca n-ai dat drumul la hota din timp.

Era cat pe ce sa ignor cu totul reclama si postul de radio, asteptand sa aud stirile. Dar nu! Compania de asigurari a trebuit sa apeleze la tipul mai nou de reclama, ala prin care mesajul este repetat intr-o noua forma ca sa nu cumva sa uiti de minunatia lor de servicii(pe care, de altfel, le gasesc foarte interesante, dar datorita unei reclame anterioare). Asa ca au gasit de cuviinta sa mai puna inca o data acelasi zgariat pe creier cu un nou text.

Partea proasta e ca-mi faceam de mancare – paine prajita (printre altele), ha! Dar imediat ce am avut mainile libere am decis sa schimb postul de radio in speranta ca voi gasi unul la care nu-si fac reclama. Pentru ca nu vreau sa risc ca atunci cand sunt in bucatarie si gatesc sa ma ard sau sa scap ceva de teama unei reclame la radio care imita cel mai stresant sunet pentru mine.

,

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.