Carti pentru ziua de maine


comori

 

“Cine n-are carte, n-are parte”. Proverbul asta are astazi cu atat mai multa greutate cu cat aproape orice ti-ai dorit sa faci este prezentat intr-o carte. Poti sa-ti cladeste temeliile pentru orice vis ai dori. Vrei sa studiezi lucruri abstracte? Nu ai decat sa selectezi domeniul. Esti ceva mai practic? Sigur gasesti si un manual cu inginerie pentru incepatori!

Propunerea zilei de azi pentru cei care au gadilici la neuroni si stiu engleza este bookshout! Dupa inregistrare si confirmarea emailului ai acces la peste 100 de carti gratuite. Majoritatea au putina relevanta pentru cei care doresc sa invete lucruri practice, dar cu siguranta poti gasi macar o carte care iti va modifica cel putin un pic perceptiile ori atitudinea, sau cel putin te va lasa cu o intrebare neraspunsa, cu acea agitatie interioara dulce-amara atat de greu de definit a unei carti bune.

Care sunt avantajele?

Unele carti nou lansate pot fi citite in mod gratuit. Pentru perioade limitate, acestea vor fi oferite fara plata pentru descarcare prin intermediul newsletter-ului si sunt disponibile ulterior oricand in contul Bookstout.

Pe langa carti noi, ai acces si la numeroase carti super cunoscute si apreciate. Acum ai ocazia sa citesti cartea aia de care ai auzit intotdeuna si nu ai gasit pana acum prilejul sa vezi daca-ti place. Nu de alta, dar putina lume cred ca il va citi pe James Joyce si al lui Ulise (sau Ulysses, cum preferati).

Chiar daca eu personal sunt o cititoare care nu tine musai sa disece o carte impreuna cu altii, siteul ofera acces la o comunitate de cititori ai aceleasi carti.

Daca vrei sa citesti o anumita carte noua poti urmari reducerile. Toata lumea se bucura cand poate cumpara ceva frumos cu mai putin decat in mod obisnuit. Sunt sigura ca pasionatii de carti nu fac vreo diferenta.

Daca esti esti o persoana care tine sa impartaseasca gandurile si impresiile usor pe Facebook, site-ul ofera optiuni foarte usor de folosit si de inteles, atat de bine integrate chiar incat iti vine sa recomanzi si altora modelul de afaceri. E si Decameronul pe acolo? Sau varianta necenzurata  a celor O mie si una de nopti? In cazul asta nu e musai sa-mi spui si mie! Chiar insist!

Dezavantaje? Ei bine, nimeni nu a zis ca, din cand in cand, nu-mi lipseste formatul clasic al cartilor si mirosul de cerneala. Cu toate astea, privind in perspectiva, copiii nostri vor fi mult mai adaptati cu aceste tehnologii si vor folosi mai putin resursele pentru suportul in care sunt prezentate cartile.

Una dintre ideile care impaca iubitorii de carti si tehnologia sper ca va fi in curand valabila si este inspirata de Babylon 5: posilitatea de a reprinta/reutiliza hartia dintr-o carte la fel ca atunci cand folosesti o tabla de scris. Sa poti citi cartea in format fizic si apoi sa reprintezi o alta carte pe aceiasi hartie.

Intre timp, spor la citit!

,

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.