Festivalul Berii in Barcelona – Barcelona Beer Festival


Festivalul Berii Barcelona

Daca nu va sufla vantul prin portofele si nu v-au inghetat degetele inca pe monedele din pusculita cu maruntul primit in ultimul an astfel incat piticul de pe creier sa inceapa sa joace step cu nervii, ce modalitate mai buna sa te lasi prada simturilor decat cu un rasfat de bere. La urma urmei, berea e un aliment plin de vitamine si se cere un tratament serios o data cu venirea primaverii.

Daca nu ai ales inca destinatia, atunci Barcelona sa fie. De vineri si pana duminica – adica de pe 9 pe 11 martie – are loc prima editie a Festivalului de Bere din Barcelona – Barcelona Beer Festival sau BBF cum l-au numit ei. Si cu dreptate este ca nu poate exista alta prietena mai buna(best best friend) decat cea mai buna bere intr-o zi calda de vara, de primavara, toamna, iarna si in orice zi a anului cand ai chef de o bauturica.

Cum o sa fie la festival: pai o sa fie ca la un bar imens, cu vreo 36 de participanti din Spania si de aiurea, cu aproximativ 100 de tipuri de bere artizanala din care  vei fi tentat sa incerci cu cele mai tentante arome si forme.

Care-i programul de dezmat? Pai e cam asa:

– vineri de la 12.00 la 21.00. Nu uitati ca berea e de post, asa ca puteti sa va “indulciti” fara mustrari de constiinta ca a inceput postul;

– sambata si duminica de la 11.00 la 21.00, ca e sfarsit de saptamana sau vichend cum se zice mai nou, asa ca aveti si ceva timp in plus sa mai incercati vreo doua blonde sau brune, depinde care din ele are mai mult lipici pentru fiecare.

Vestea prosta e ca nu poti cumpara bere astfel incat sa te poti dezmata cu ea acasa, asa ca s-au gandit sa ofere si un ghid de unde poti cumpara berea participantilor.

Unde are loc? La Convent de  Sant Agustí (C/Comerç, 36), La Ribera (Born) in Ciutat Vella (Barcelona).

Dupa ce am citit descrierile oferite de participantii la festival am cam inceput sa salivez: bere cu aroma de ciocolata, banane  guma de mestecat(hah?) sau cafea sau bere care are in componenta ingrediente exotice: guarana, seminte de mac, boabe de cacao sau flori de hibiscus.

V-am convins? Daca inca mai stati pe ganduri, va invit sa vizitati pagina oficiala a evenimentului unde sunt afisate toate tipurile de bere disponibile cu descrierile lor apetisante, mijloacele de transport si statia in care trebuie sa coborati si preturile  “pachetelor de degustare”:  www.barcelonabeerfestival.com


Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.